Ny sykkelhjelm?

Gode råd til valg av den rette hjelmen

Sykkelhjelm forebygger hjerneskade

Forskere har nylig slått fast at bruk av sykkelhjelm reduserer risikoen for å få en moderat eller stor hjerneskade ved sykkeluhell med opptil 88 % og resulterer i 25 % færre dødsfall (kilde: Ugeskr. Læger 2015; 177:V10140560)

Flott design

Kun tøffe sykkelhjelmer blir brukt. Sykkelhjelmene våre har varierte design som viser tidens trender og gjerne med en spesiell vri, som gir særlig barn og unge ekstra lyst til å bruke sykkelhjelm.

Optimal passform

Du bruker kun sykkelhjelmen om den er behagelig å ha på. Bruk derfor litt tid på å måle omkretsen på hodet ditt eller sjekk størrelsen på den gamle hjelmen din. Kontakt oss om du har bruk for hjelp eller veiledning.

Forbilledlig

Voksne er forbilder til barn og unge, og det er enda en god grunn til å bruke sykkelhjelm når du sykler som voksen.

God ventilasjon
Sørg for å velge en sykkelhjelm med gode ventilasjonshull som forhindrer oppsamling av varme. Det gjør at sykkelhjelmen er komfortabel selv om det er varmt eller du anstrenger deg.

Flere innstillingsmuligheter

Det er viktig at hjelmen justeres slik at den passer til deg og at den holder innstillingene. Alle sykkelhjelmene våre har skruejustering i nakken og sidespenner som kan åpnes opp, slik at reimene kan tilpasses hodet ditt. Enkelte sykkelhjelmer har skuminnlegg istedenfor skruejustering. Dette vil fremgå av det enkelte produktet.

Vær oppmerksom på standarden

Alle sykkelhjelmer skal være godkjente etter EU-standard EN 1078 (CE), som er din garanti for at kravene til sikkerhet er oppfylt.